вторник, 8 януари 2013 г.

Топлоизолиране и санирането са пътя към енергийно ефективен дом(1)


изолация на фасада
При пускането заедно планове за дома, внимание трябва да се обърне към всеки детайл. Докато фокуса си да се уверете, че имате достатъчно гардеробно пространство или че гаража си има достатъчно пространство, за да се включи малка работилница за вашите хобита, има още трябва да се планира от това, което можете да видите. Това, което не можете да видите зад стените е важно, както добре. Трябва да се планира за изолация.

Според американското министерство на енергийните статистики, собствениците на жилища могат да намалят своите разходи за енергия колкото 20%, когато техните домове са добре изолирани. Къде пребивава в страната, играе голяма роля в какъв тип и колко изолация ще имате нужда за вашия дом. Например, характерен дизайн на дома. Ако този дом е построен в Аризона, ще имат различни нужди топлоизолация от същия дом, изграден в Делауеър,, защото климатът на всяко място е уникален за тази конкретна среда.

При разлики в къщата стилове и планове, както и за различните степени на борбата с изменението на климата в цялата страна, специално внимание трябва да се обърне с вашия избор на изолацията за къщата по време на етапа на планиране. Има една опция, достъпни за Вас. Познаването на различията и изберете най-подходящия може да ви спести пари за разходи за отопление и охлаждане.

Нека първо да разгледаме съображения за избора на изолация на дома. В зависимост от това къде живеете в САЩ, ще трябва да се помисли R стойността за вашите стени, подове, тавани, мазе и пълзенето пространства. Колкото по-висока R стойност, толкова по-добре материала, използван за изолация могат да попречат на въздуха, преминаващ през стени или кухина на изолацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар