петък, 11 януари 2013 г.

Топлоизолиране и санирането са пътя към енергийно ефективен дом(3)


Одеало или Batt Изолация - Batt изолация е изработена от фибростъкло, минерални или пластмасови влакна. Когато тя е инсталирана, трябва да се внимава да не компресира изолацията, тъй като това ще намали стойността R. То се продава в роли или ленти в различни дебелини и R ценности. Batt изолация е лесен за инсталиране за направи-си-сам и е икономически избор, да поддържа разходите за сгради. Въпреки това, тъй като стойността на R на изолацията на батерията е само 2.9-3.8 на сантиметър от топлоизолация, ако живеете в климат, който изисква R-19 стойност за външни стени, ще трябва да се планира използване на 2x6 рамкиране вместо 2x4 рамкиране да отразяване на увеличената стойност R.
Blown в изолация - Blown в изолация е добро за пространства, които са нередовни, в места, където са налице препятствия или когато имате нужда от допълнителна изолация, като в подпокривното пространство. Синтетични материали са използвани, за да направят свободно напълнена изолация. Един от проблемите, изгорял в изолация е, че с течение на времето може да се разреши, намаляване на стойността на R.

Спрей пяна изолация - Макар и малко по-скъпо, отколкото други възможности за изолация, спрей пяна изолация има много предимства пред други възможности за избор. Спрей пяна изолация се разширява до около 100 пъти повече от първоначалния обем пръска в кухината и след това задава към твърда форма. Това е чудесно за поддържане на въздушни течове от образуване течение на времето, като изолация измества или урежда. Другото предимство е, че стойността на R на спрей пяна изолация е много по-висока, отколкото някои други възможности за избор, който ви дава повече свобода в дизайна на вашия дом, докато все още отговарят строителните норми.

Твърда пяна Изолация - Както спрей пяна изолация, твърда изолация до R-7 стойността на инч, което ви дава по-голяма гъвкавост при проектирането. За разлика от спрей пяна изолация, твърда пяна топлоизолация не се пръска в дома сайта. Тя е направена в борда като форми, които след това се приковаха шипове. Той обикновено се използва в мазе ремонти или като допълнителен слой върху друга изолация, за да достигне определена стойност R.

Няма коментари:

Публикуване на коментар